Дома

29/01/2010

27.10.2009 Настап на Куд Пирамида по повод Јаболкоберот во Ресен

Во организација на Општината Ресен, а под покровителство на градоначалникот на општината Михаил Волкановски се ораганизираше Јаболкоберот, оваа манифестација која стана заштитен знак на сите преспански случувања околу и за јаболкото годинава се одржа на 27.09.2009 година . На Јаболкоберот по покана од Здружението на Египќаните од Ресен Изида зедоа учество и КУД Пирамида од Охрид со своја програма со што го разубави овај настан.По завршувањето на културно ументничкиот настап на Куд Пирамида имаше позитивни реакции и честитки.Благодарност до организаторите за прекрасниот настан и добриот домаќинлук со што членовите од КУД Пирамида од Ресен понесоа позитивни моменти. И секако благодарност до кореографот Лундрим Сулејман за подршката и пренесувањето на традиционалните египќански ора на новите генерации.

Advertisements